Gå till innehåll
  • Start
  • / Öppettider & besöksinformation

Öppettider och besöksinformation

Upplev Wadköping i centrala Örebro – en levande stadsdel där dåtid möter nutid. Med sina trähus och gårdar skildrar Wadköping Örebros äldre bebyggelse, stadsmiljö och invånare.

Öppettider

Området är alltid öppet!

Museer, egna utställningar och Lekladan

Maj–augusti: dagligen kl. 11–17.
September–april: dagligen kl. 11–16.
Helgdagsaftnar kl. 11–14.

Butiker och verksamheter

Maj–augusti: dagligen kl. 11–17.
September–april: tisdag–söndag kl. 11–16.
Helgdagsaftnar kl. 11–14.

Avvikande öppettider förekommer.
Besök respektive butik/verksamhet för detaljerad information, Mat, fika och butiker.

Hitta hit

Wadköping ligger centralt i Örebro med Stadsparken och Svartån som närmaste grannar. Till Wadköping tar du dig med fördel till fots. Då följer du enklast å-promenaden som sträcker sig längs Svartån fram till Wadköping.

Med bil åker du mot centrum i Örebro och följer sedan skyltning mot Wadköping. Adressen är Bertil Waldéns gata.

Åk gärna buss. Det finns 2 linjer som går mot Wadköping. Nummer 22, hållplats Skebäcks vårdcentral (200 meter att gå till Wadköping) eller nummer 9, hållplats Wadköpingsvägen (500 meter att gå till Wadköping). För tidtabeller, se Länstrafiken Örebro

GPS

E: 15.2342427.
N: 59.2728719.
Bertil Waldéns gata 1.

Karta

Karta över Wadköping.
Detaljerad karta över Wadköping.

Guideapp - Wadköping då och nu

Ladda ner vår guideapp och ta en egen tur i Wadköping. Lyssna på berättelser om människorna som bodde här och om Wadköpings historia och byggnader. Guiden innehåller berättelser på svenska, engelska, tyska, finska, arabiska, spanska samt tecken- och syntolkning. Guideappen finns tillgänglig på App Store och Google Play. Mer info hittar du här.

Ljudguide - Barnens Wadköping

I vår guideapp finns även Barnens Wadköping. Träffa några av alla de tusentals människor som har bott i våra hus. Från Wadköpings främsta kändis, till barnen som lekte bland husen förr i tiden. Hör om deras liv och drömmar. På utvalda punkter finns också ett quiz att svara på. Guiden är för barn i alla åldrar (främst 6–12 år), men passar lika bra för vuxna. Guiden är på svenska och engelska. Den finns tillgänglig på App Store och Google Play. Mer info hittar du här.

Tidsrevan, A Rift in Time - vårt nya spel

Upptäck Wadköping som aldrig förr! Den onda gasten har förtrollat Wadköping genom att skapa en reva i tiden. Revan splittrade fem viktiga antika föremål i Wadköping. Nu är det upp till dig att anta utmaningen och besegra gasten genom att stänga tidsrevan. Du måste vara på plats i Wadköping för att spela spelet. Rekommenderad ålder: från 4 år och uppåt.
Spelet finns att ladda ner på App Store och Google Play. Mer info hittar du här.

Gratis wifi

Gratis wifi för besökare finns och heter: _Orebro_WiFi. Det finns på tre olika platser i Wadköping: i början och i slutet av huvudgatan Bertil Waldéns gata samt på Spelgården vid Teaterladan.
Max 250 personer kan vara uppkopplade samtidigt för bästa prestanda.

Allmän information

Wadköping kontor: 019-21 62 20. (telefontider hittar du här).
Besöksadress: Margit Palmaers gränd 4, Övre Vallbygården.

Örebro kommun servicecenter, 019-21 10 00.

Bilparkering

Parkerar gör du på hänvisad parkering, handikapplatser finns. Du kan betala med kort, mynt eller ladda ner appen Flowbird (zon 16031). Här kan du läsa mer på www.orebro.se. Parkeringsplatser finns även vid Skytteparken och i anslutning till Wadköping.

Bussparkering samt på- och avstigningsplats

På- och avstigningsplats finns på Wadköpingsvägen vid Wadköpings besöksparkering. Bussparkering finns på Skyttegatan och Slussgatan.

Cykelparkering

Cyklar ska parkeras i cykelställ.

Bil-, moped- och cykeltrafik

Det är förbjudet att framföra bil, lastbil, moped och cykel på Bertil Waldéns gata.
Under marknadsdagar är det tillåtet för utställare att köra in bilar för i- och urlastning innan kl. 10.30 och efter kl. 16/17.
Observera att det alltid är förbjudet att köra eller parkera på grönytorna i och omkring Wadköping och Stadsparken. Ett fordon kan skada både trädens rötter och den bevattningsanläggning som ligger nedgrävd under gräset.

Toaletter

Toaletter finns i Smedjebackshuset och på Skepparegården.
RWC och skötbord finns i Smedjebackshuset.
Toaletternas öppettider: dagligen kl. 9–22.

Hjärtstartare

Det finns 2 hjärtstartare på området. 1 sitter i korridoren mellan Gamla Örebro café & restaurang och Handelsboden. 1 sitter i Teaterladan och är endast tillgänglig vid arrangemang i Teaterladan.

Rökning

Wadköping är ett rökfritt område.
Rökning är endast tillåten på anvisade platser. 

Kulturarvskortet från Svenskt Kulturarv

Wadköping är medlem i Svenskt Kulturarv. Vid uppvisande av Kulturarvskortet erbjuds 10% rabatt hos följande butiker: Handelsboden, Historiska butiken och ZilverZmen.

Visa hänsyn

Vi ber dig visa hänsyn genom att inte springa och skrika, men du behöver inte vara tyst. Tänk på att du är en del av andras upplevelse.

Hundar

Hundar i koppel är välkomna på området. Vissa butiker tillåter inte hundar inomhus, fråga därför i butiken om det går bra att du tar med dig hunden in.
I museerna är endast ledarhundar och assistanshundar välkomna.

Barn

Vi vill att barn och vuxna ska uppleva Wadköping tillsammans. Av säkerhetsskäl bör du aldrig lämna medföljande barn utan uppsikt.

Kvarglömda saker

Har du glömt något under ditt besök i Wadköping?
Kontakta Wadköpings kontor: 019–21 62 20 eller wadkoping@orebro.se.

Värdegrund

Allas lika värde är en av våra grundvärderingar. Därför är ingen form av diskriminering okej i Wadköping. Tillsammans med våra besökare vill vi vara en välkomnande och trygg plats för alla – oavsett etnicitet, kön, ålder, religion, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller läggning, funktionsvariation eller utseende.

Hållbarhetsarbete

I Wadköping arbetar vi aktivt med hållbarhet och när vi väljer ut nya verksamheter är hållbarhetstänket en viktig faktor i urvalet.
Hör gärna av dig till oss om du har funderingar över vårt hållbarhetsarbete och kom gärna med förslag hur vi kan bättra oss.
Du når oss på 019-21 62 20 eller wadkoping@orebro.se.

Tillgänglighet

Här hittar du mer information om tillgängligheten i Wadköping.

Bankomat och uttagsautomat

Det finns ingen Bankomat eller uttagsautomat  på området. Hos de flesta hantverkare/butiker kan du betala med kort eller swish. Närmaste uttagsautomat finns vid ICA Nära Oskarstorget eller Coop Österplan.

Priser

Fri entré. Inträde till vissa evenemang.

Guidningar

Information och bokningsformulär hittar du här.
Bokningar av lokal för publika arrangemang: fyll i intresseanmälan.

Sociala kanaler

Wadköping finns på Facebook/Wadköping, Instagram/wadkoping_orebro och Youtube/Wadköping. Vi är en kommunal verksamhet, vilket gör att alla inlägg blir allmänna handlingar och hanteras som sådana. Mer info: orebro.se/socialamedier.

Information om fotografering/filmning

Vi dokumenterar alltid våra arrangemang. Bilderna/filmerna ingår i vår bild- och filmbank och kan användas i Wadköpings informationskanaler. Alla våra bilder är tagna av oss (Wadköping/Örebro kommun), om inget annat anges.

Kontaktuppgifter

Mer information hittar du här.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Wadköping

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se