Gå till innehåll

Wadköping erbjuder en lärarhandledning som du kan använda tillsammans med dina elever för att gå på upptäcktsfärd i Wadköping. Vi har även guideappen Barnens Wadköping och nya spelet Tidsrevan.

Tre person står utomhus

Wadköping - skolprogram

Wadköping invigdes 1965 i samband med att Örebro firade sitt 700-årsjubileum. Wadköping berättar om staden och livet förr. Här finns byggnader från 1500-talet och framåt, berättelser om fattig och rik. Hur levde människorna förr, hur var det att vara barn eller tonåring på den tiden? Wadköping erbjuder en lärarhandledning som du kan använda tillsammans med dina elever för att gå på upptäcktsfärd i Wadköping och lära om stadens historia eller vår djur som finns i vår lekmiljö. Vi kallar metoden Upplevelsebaserat lärande med berättande.

Lärarhandledning

Under besöket är det du som lärare som ansvarar för dina elever. Ni är en del av andra besökares upplevelse och det är viktigt att alla respekterar våra historiska miljöer.

Ni är välkomna att äta matsäck i Wadköping. Vid Lekladan finns en särskild yta med picknickbord. Toaletter finns på Skepparegården och i Smedjebackshuset.

Wadköping guideapp med Barnens Wadköping

Ladda ner Wadköpings guidapp där du också hittar Barnens Wadköping. Träffa några av alla de tusentals personer som har bott i husen. Från Wadköpings främsta kändis, till barnen som lekte mellan husen förr i tiden. Hör om deras liv och drömmar. På utvalda punkter finns också ett quiz att svara på.

Ljudguiden är på svenska och för barn i alla åldrar (främst 6–12 år). Ladda ner via länken nedan, ljudguiden är en del av Wadköping då och nu.


Tidsrevan - A rift in time

Ladda ner Tidsrevan, vårt nya spel och upptäck Wadköping som aldrig förr. Wadköping behöver din hjälp med att besegra den onda gasten! Anta utmaningen och hjälp oss besegra den onda gasten som har förtrollat Wadköping. Du måste vara på plats i Wadköping för att spela spelet. Ladda ner via länken nedan.


Wadköping - gruppaktivteter på egen hand

Wadköping har flera olika aktiviteter som passar för din grupp att gå på egen hand! Lär dig mer om fåglar i folktron, gå trädvandringen som handlar om vårdträd och botarträd, kastanj och ek.

Leta efter årtal, initialer eller räkna borgmästarstenar i vår historiajakt. När du löst alla uppgifter väntar en belöning hos ZilverZmen!

Bildjakt - vi har letat upp detaljer som finns utomhus runt omkring i Wadköping. Hittar du alla? Kom ihåg att leta både högt och lågt...

Här hittar du alla våra gruppaktiviteter.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Kontakta Wadköping

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8-16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10-16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se