Gå till innehåll

En bytesbutik där du fritt kan byta kläder, böcker, skor och småpryttlar! Att byta saker med varandra är ett sätt att förnya sig utan att tära på jordens resurser.

Örebros första bytesbutik öppnar nu i Wadköping!

Vår planet har försett oss med ett överflöd av naturresurser, men vi människor har inte nyttjat det på ett ansvarsfullt sätt och konsumerar nu långt bortom vad vår planet klarar av. Att uppnå hållbar utveckling kräver att vi minskar vårt ekologiska fotavtryck genom att ändra hur vi producerar och konsumerar varor och resurser. (Globala målen punkt 12).

Att byta kläder med varandra är ett sätt att förnya sin garderob utan att tära på jordens resurser. Vi måste ta steget mot en mer hållbar och cirkulär konsumtion och det här är ett steg i den riktningen.

Välkommen in till en butik där du fritt kan byta kläder, böcker, skor och småpryttlar!

Bok byts mot bok, annars byter du fritt en sak mot en annan. Det skall vara helt, rent och kläder skall vara noppfria. Det som byts in kollas av personal hos Ateljé Återbruk innan byte.

Om du inte har något att byta in och ändå vill ha med dig ett plagg/sak hem. Då är priset 20 kr/st som betalas hos Ateljé Åtebruk.

Öppettider

Maj–augusti: dagligen kl. 11–17.
September–april: tisdag–söndag kl. 11–16.

Kontakt

Sara Hillersberg, 076-066 40 95shillersberg@gmail.com.

Adress

Skepparegården, Wadköping.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Wadköping

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se