Örebro naturskola planerar för mobila naturskoleteman

Det här året har inte varit ett vanligt år och nästa kommer inte heller att bli det. De flesta skolklasser har haft svårt att komma till naturskolan, eftersom det inte är möjligt att boka gruppresor i kollektivtrafiken nu under pandemin. Många har dessutom personalbrist, som gör det svårt att åka iväg från skolan. Pedagogfortbildningar har också varit svårt att genomföra under pandemin. Samtidigt är utomhuspedagogiken extra viktig nu, när det är bättre att vara utomhus än inomhus för att minska smittspridningen!

Vi på Örebro naturskola behöver tänka om. Det är därför som vi inte har skickat ut någon inbjudan än för vårens klassbesök och pedagogfortbildningar.

För att kunna nå ut till så många elever och lärare som möjligt, kommer vi att ta fram MOBILA NATURSKOLETEMAN. På det sättet blir det lättare för oss att komma ut till er skola om ni inte kan komma till oss. Ambitionen är också att temalådorna ska kunna lånas av skolorna, så att ni kan genomföra övningarna på egen hand. Vi har sökt projektpengar för det.

Alltså:
Vi bjuder än så länge inte in till några klassbesök under vårterminen 2021. Vi återkommer när vi tagit fram mobila naturskoleteman och kan erbjuda klassbesök på er hemmaplan.

OBS! För grundsärskola och särskilda undervisningsgrupper i grundskolans årskurs 1–9, är redan mobila klassbesök igång. När det gäller de grupperna kontaktar ni Cicci Bremer: cecilia.bremer@orebro.se

Vi ser fram emot att träffas så småningom – även om det kan bli under lite andra former!

Nu önskar vi er alla en skön och avkopplande julledighet! Ut och njut!

/Örebro naturskola

Senast uppdaterad:

Publicerad: