Nu öppnar bokningen för höstens lektioner på Kretsloppslandet

Sommarlovet närmar sig efter en rolig och spännande vår på Kretsloppslandet och avloppsverket. Felix och Mattias har fått träffa allt från förskoleklasser och mellanstadieelever, till blivande snickare och ingenjörer. För lärare och elever är säkert siktet inställt på sommarlov – men vill man kickstarta höstterminen med upplevelsepedagogik om miljö, vatten och avfall kan lärare boka in sig och sina klasser redan nu!

Mattias och Felix, miljöpedagoger på Kretsloppslandet.

Höstens uppdatering från teknik- och miljöpedagogerna innehöll nyheten att Felix Fridholm skulle ackompanjera Mattias Drejby under våren, men nu står klart att Felix fortsätter sin tjänst även efter sommaren.

– Jag är jätteglad att få fortsätta efter sommaren. Förutom att frågorna vi jobbar känns betydelsefulla är arbetet roligt och väldigt varierat. En vecka möter vi sjuåringar i Kretsloppslandet och veckan därpå visar och diskuterar vi avloppsreningsverket med gymnasieklasser, säger Felix.

I slutet av november återkommer också EU-projektet ”Europa minskar avfallet” som mynnar ut i en temavecka med aktiviteter för skolan – i år i ett samarbete mellan teknik- och miljöpedagogerna och Avfallsavdelningen. EU-projektet har olika teman varje höst och årets upplaga har fokus på matavfall.

– Det ska bli spännande att se om vi kan komma på sätt att trolla bort matsvinn och samtidigt skapa goda hållbara rätter! säger Mattias.

Sugen på att boka lektion redan nu?

Som nämnt är höstens upplägg på Kretsloppslandet och avloppsreningsverket redan satt, så vill du som lärare garantera att din klass får besöka oss – boka redan nu!

När du bokar en tid (vi använder nu bokningstjänsten Bookings) är tiden reserverad åt dig tills du av- eller ombokar den – eller tills du hör av dig till oss om detta. Vi erbjuder inte väntelista längre; avbokas tiden dyker den upp som tillgänglig att boka för andra.

Senast uppdaterad:

Publicerad: