Gå till innehåll
  • Start
  • / Bloggar
  • / Välutvecklat, utförligt och nyanserat eller "vad ska jag göra för att få ett A"?

Välutvecklat, utförligt och nyanserat eller "vad ska jag göra för att få ett A"?

Vill ni att eleverna ska sträva mot högre betyg? Vad står värdeorden för och hur kan vi lättare förklara vägen framåt för eleverna?

Vi rekommenderar Skolverkets lärportal och deras modul i Läslyftet som kallas Analysera och kritiskt granska. Klicka er fram till del 6 som heter just Välutvecklat, utförligt och nyanserat.

Där finns en bra och innehållsrik artikel skriven av Suzanne Parmenius Swärd (Linköpings universitet).

Klicka på bilden för att få upp den i PDF-format.

Artikeln innehåller konkreta tips om hur man som pedagog kan förklara värdeorden i de högre betygsstegen för eleverna och hur de kan gå tillväga för att nå dem.

Till artikeln finns diskussionsfrågor som hjälper dig och dina kollegor att överföra resonemanget till just er verksamhet och era ämnen.

På Idrottsgymnasiet på Virginska gymnasiet har Mia Eilebro Björk sammanfattat innehållet i artikeln i en poster. Om ni har arbetat er igenom modulen tillsammans kan postern fungera som ett minnesstöd för er som lärare!

/ Helena Salo Ohlsson, förstelärare Tullängsgymnasiet, Kerstin Eklund förstelärare Virginska gymnasiet och Anna-Karin Hedlund, förstelärare Riksgymnasiet, Virginska gymnasiet

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Pedagog Örebro

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se