Meny
  • Start
  • / SiteVision-tips

SiteVision-tips

Tips för att göra publiceringen i SiteVision enklare!

Kortkommandon

Dessa kortkommandon kan användas i text- och tabellmoduler.

Byta formatmall

CTRL + 1 = Rubrik H1
CTRL + 2 = Rubrik H2
CTRL + 3 = Rubrik H3
CTRL + 4 = Rubrik H4
CTRL + 0 = Brödtext

Det räcker att markören står på den rad som ska ändra formatmall, du behöver inte markera texten.

Skapa länk

CTRL + L (markera först texten som ska länkas)

Tillfälligt dölja en modul eller layout

Ibland kan det vara bra att tillfälligt dölja en modul eller layout istället för att ta bort den – då är den lätt att återanvända. Detta är t.ex. bra när det gäller tillfälliga inforutor som kan vara återkommande.

Gör så här för att dölja en modul eller layout

  1. Högerklicka på modulen/layouten och välj Egenskaper.
  2. Skriv "display:none;" under "Stil (CSS)" – "Egen stil".
  3. Välj OK.
  4. Skriv i modulen/layoutens namn att den är dold.

Obs! Om modulen/layouten som du ska dölja har en dekoration – t.ex. tillfällig inforuta eller plusbox – behöver du först ta bort dekorationen för att kunna komma åt egenskaperna.

skärmdump på display: none;

På den här sidan är en textmodul under den tillfälliga inforutan dold.

Observera att dold text fortfarande är sökbar! Gå till Egenskaper på den dolda modulen, välj "Sök" och bocka ur "Ta med modulens innehåll i sökindex" för att texten inte ska bli sökbar.

Bocka ur Ta med modulens innehåll i sökindex

Gör så här för att aktivera en dold modul eller layout

  1. Högerklicka på modulen/layouten och välj Egenskaper.
  2. Ta bort "display:none;" under "Stil (CSS)" – "Egen stil".
  3. Välj OK.
  4. Döp om modulen/layoutens namn så att det inte längre står att den är dold.

Ångra ändringar

Det finns tre sätt att ångra ändringar i SiteVision:

  • Ångra textändring – ångra den senaste textändringen.
  • Funktionen "Ångra ändringar" – ångra allt du gjort sedan du klev in på sidan.
  • Återta version – gå tillbaka till en tidigare publicerad eller sparad version av sidan.

Om du ska "labba" med en sida är det klokt att ta en kopia av den och lägga i en testmapp och testa där för att sen kopiera de ändrade modulerna och klistra in på den riktiga sidan.

Ångra textändring

När du skrivit text i en textmodul kan du ångra den senaste ändringen med hjälp av ctrl+Z, alternativt klicka på pilen som pekar till vänster i verktygslisten. Klicka på pilen som pekar till höger om du vill ångra din ångring.

Ångra

Funktionen "Ångra ändringar"

Den här funktionen låter dig gå tillbaka till hur sidan såg ut när du gick in på den i redigeringsläget. Funktionen fungerar så länge du är kvar på sidan och du inte publicerar den. Klicka på ikonen "Redigera" i verktygslisten och välj "Ångra ändringar", så återgår sidan till det utseende och det innehåll den hade när du först gick till den.

ångra ändringar

Återta version

Om du vill gå tillbaka till en tidigare, publicerad eller sparad version av sidan kan du använda funktionen "Återta version". Då försvinner allt som är ändrat på sidan sedan den senast publicerades. De 25 senaste publicerade versionerna sparas automatiskt av alla webbsidor på orebro.se, och de går alltså att återta. Ofta kommer man långt bara genom att kika hur en tidigare version såg ut och kopiera delar från den. Läs mer om versioner på SiteVisions hjälpwebb.

Senast uppdaterad: 14 juni 2019

Publicerad: 26 juni 2017

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se