Tid att älska

Roxy visar den franska filmen Tid att älska av Katell Quillévéré. En film om okonventionell kärlek, åtrå och komplicerade familjeband efter andra världskriget.

Två män och en kvinna ligger på rygg i gröngräset.

Madeleine är hotellservitris och ensamstående mor i efterkrigstidens Frankrike. En dag skakas Madeleines tillvaro om av en ödets nyck. I ett slag blir hon våldsamt förälskad i den rike och belevade studenten François.

Tillsammans börjar de driva en jazzklubb som blir ett favoritställe för amerikanska soldater. Madeleine och François romantiska idyll kompliceras dock en aning av hemligheter från deras förflutna. Samt att båda blir mer än lovligt förtjusta i en av stamgästerna på klubben. Den stilige Jimmy.

Regissören Katell Quillévéré (Så länge hjärtat kan slå) tog inspiration från sin egen familjs historia under manusarbetet för Tid att älska. Gnistan var upptäckten att hennes mormor hållit sitt förhållande och barn med en tysk soldat hemligt under hela sitt liv.

Resultatet är en romantiskt laddad berättelse om skuld, åtrå, komplicerade familjeband och kärlek.

Franrike, Beligen 2023
Drama, romantik
Regi: Katell Quillévéré
Medverkande: Anaïs Demoustier, Vincent Lacoste, Morgan Bailey
Språk: franska, svensk text
Längd: 2 tim 5 min

Filmen har premiär 9 augusti, då vi bjuder in till festligt bubbelmingel på Roxy.

Salong 1

Salong 1 är tillgänglig för dig som sitter i rullstol eller behöver hörslinga. En parkeringsruta finns runt hörnet på Slottsgatan för dig med tillstånd. Handikappanpassad toalett finns i direkt anslutning till salongen. Det finns 117 sittplatser i salongen och 22 platser på läktaren. Läktaren nås endast via trappor.

Salong 2

Salong 2 finns i källarplan. Salongen saknar hörslinga och tillgång till hiss. Har du svårt att gå i trappor kan du behöva stöd av annan person. Det finns 30 sittplatser i Salong 2.

SubReader Cinema - talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Du scannar enkelt av en QR-kod i foajén. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen. Obs! Ta med egna hörlurar.

Observera att SubReader Cinema endast fungerar om filmen har undertexter. Knattefilmer och filmer med svenskt tal kan ibland sakna undertexter.

MovieTalk

Vissa filmer kan ha syntolkning och/eller uppläst text i appen MovieTalk. MovieTalk är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Obs! Ta med egna hörlurar.

Roxy öppnar 30 minuter innan filmföreställningen börjar, se kalendariet. I kassan kan du köpa biljetter, biocheckar, dricka, godis och chips. En trappa ner finns kaffe, choklad och te till försäljning.

Behöver du nå oss på biografen, ring 019-21 60 85. Obs! Telefonen är endast öppen i samband med filmföreställningar.

Du kan göra biljettåterköp i kassan på biografen fram till 10 minuter innan filmstart. Ta med biljetterna så hjälper personalen dig. Vi har tyvärr ingen möjlighet att göra återköp via mejl, telefon eller sociala medier. Biografen öppnar 30 minuter innan filmstart, se öppettider i kalendariet.

Vill du göra en förfrågan eller har andra ärenden, skicka ett mejl till bio.roxy@orebro.se eller se fler kontaktuppgifter här.

Senast uppdaterad:

Publicerad: