Den fallande stjärnan

Roxy visar den franska komedin Den fallande stjärnan, en ny film från Abel och Gordon i Tatis anda.

Tre personer i en gul taxibil utanför ett grått hyreshus under en stjärnklar himmel.

I sin ungdom var Boris aktivist av den revolutionära sorten. Därför har han varit efterlyst och levt inkognito de senaste 35 åren. Under alias arbetar han på baren Den fallande stjärnan.

Det förflutna hinner till slut ikapp Boris, då en mystisk främling, som törstar efter hämnd, kommer till baren. Kayoko, Boris sluga partner, och deras trogna vän Tim planerar Boris flykt med hjälp av en deprimerad enstöring, Dom, som är på pricken lik Boris.

Vad den intrigerande trion inte räknat med är att Doms ex-fru privatdetektiven Fiona är dem på spåren. Ska Boris lyckas undkomma?

Duon Fiona Gordon och Dominique Abel debuterade med 2011 års Den Goda Fén som visades i Director’s Fortnight i Cannes.

Det internationella genombrottet kom 2016 med Vilse i Paris. Gordon och Abel arbetar i den tradition av lekfull koreografi som känns igen från klassiker av Charlie Chaplin och Jacques Tati.

Deras unika form av slapstick kommer till sitt fulla uttryck i Den Fallande Stjärnan, ett mörkt humoristisk mysterium fyllt av dubbelspel, dubbelgångare och andra thrillerelement.

Franrike, Beligen 2023
Komedi, mysterie, thriller
Regi: Dominique Abel, Fiona Gordon
Medverkande: Dominique Abel, Fiona Gordon
Språk: franska, svensk text
Ålder: 7 år
Längd: 1 tim 38 min

Filmen har premiär på Roxy 9 augusti, då vi bjuder in till festligt bubbelmingel.

Salong 1

Salong 1 är tillgänglig för dig som sitter i rullstol eller behöver hörslinga. En parkeringsruta finns runt hörnet på Slottsgatan för dig med tillstånd. Handikappanpassad toalett finns i direkt anslutning till salongen. Det finns 117 sittplatser i salongen och 22 platser på läktaren. Läktaren nås endast via trappor.

Salong 2

Salong 2 finns i källarplan. Salongen saknar hörslinga och tillgång till hiss. Har du svårt att gå i trappor kan du behöva stöd av annan person. Det finns 30 sittplatser i Salong 2.

SubReader Cinema - talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Du scannar enkelt av en QR-kod i foajén. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen. Obs! Ta med egna hörlurar.

Observera att SubReader Cinema endast fungerar om filmen har undertexter. Knattefilmer och filmer med svenskt tal kan ibland sakna undertexter.

MovieTalk

Vissa filmer kan ha syntolkning och/eller uppläst text i appen MovieTalk. MovieTalk är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Obs! Ta med egna hörlurar.

Roxy öppnar 30 minuter innan filmföreställningen börjar, se kalendariet. I kassan kan du köpa biljetter, biocheckar, dricka, godis och chips. En trappa ner finns kaffe, choklad och te till försäljning.

Behöver du nå oss på biografen, ring 019-21 60 85. Obs! Telefonen är endast öppen i samband med filmföreställningar.

Du kan göra biljettåterköp i kassan på biografen fram till 10 minuter innan filmstart. Ta med biljetterna så hjälper personalen dig. Vi har tyvärr ingen möjlighet att göra återköp via mejl, telefon eller sociala medier. Biografen öppnar 30 minuter innan filmstart, se öppettider i kalendariet.

Vill du göra en förfrågan eller har andra ärenden, skicka ett mejl till bio.roxy@orebro.se eller se fler kontaktuppgifter här.

Senast uppdaterad:

Publicerad: