Anmäl er till Skräpplockardagarna 2021

Varje år ordnar stiftelsen Håll Sverige rent Skräpplockardagar som förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och särskolor kan anmäla sig till. Syftet är att lära barnen mer om skräpets konsekvenser för djur och miljö och vikten av att hålla rent. Nu är det dags att anmäla er!

FOTO: Håll Sverige Rent

– Som mest var vi nästan 9 000 deltagare år 2015, men sedan har det sjunkit lite. Jag hoppas att vi vänder trenden och ökar deltagandet i år, säger Andreas Sävenstrand, som är miljöstrateg på Örebro kommun och lokal kontaktperson för Skräpplockardagarna.

Örebro kommun har anmält sig till Skräpplockardagarna, och nu kan förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och särskolor börja anmäla sig.

Anmäl er till Skräpplockardagarna på Håll Sverige rents webb. https://hsr.se/skrapplockardagarna/anmalan

Beställ påsar och material

Efter att ni skickat in er anmälan kommer ett bekräftelsemejl med information om hur ni kan beställa kostnadsfria påsar till förskolan eller skolan. Det finns också pedagogiskt material om hur ni kan knyta skräpplockningen till er undervisning.

För förskolor: Tips och material hittar ni på Håll Sverige rents webb. https://hsr.se/skrapplockardagarna/forskola

För grundskolor: Tips och material hittar ni på Håll Sverige rents webb. https://hsr.se/skrapplockardagarna/grundskola

För gymnasieskolor: Tips och material hittar ni på Håll Sverige rents webb. https://hsr.se/skrapplockardagarna/gymnasieskola

Skräpplockardagarna vecka 19

Under vecka 19 (10–16 maj) kommer Örebro kommun arrangera skräpplockaraktiviteter riktade till föreningar, samt försöka skapa medial uppmärksamhet. Skolor och förskolor som deltar i Skräpplockardagarna väljer själva när ni vill genomföra skräpplockningen. Men Örebro kommun ser ett värde i att samla alla aktiviteter till vecka 19, för att ge en samlad kraft i budskapet att hålla Örebro rent.

Läs mer om vad ska ni göra med allt skräp som plockas på Örebro kommuns anmälningssida på Håll Sverige rents webb. https://hsr.se/event/orebros-skrapplockardagar

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!