Meny

Klassbesök - så funkar det

En dag på naturskolan är cirka fyra timmar lång. De flesta klasser kommer till oss med buss nr. 22 till Naturens hus. Vi har försökt att få bussbolaget att köra dubbla turer hit till naturskolan för att få hit klasser parallellt. Tyvärr så har vi inte hittills lyckats med det. Därför bestämmer vi vilka busstider ni ska boka för att se till att det inte ska krocka.

Vi tänker att årskurserna F-3 ska komma hit 9.20 och åka tillbaka 13.06 och årskurserna 4-6 ska komma 9.50 och åka tillbaka 13.36. De dagar som vi inte bokat in dubbla klassbesök eller om någon klass cyklar, går eller har egen buss hit så kan vi vara flexibla med tiden. Skriv gärna redan i ansökan om ni cyklar, går eller har egen buss. Det är viktigt att ni bokar de busstider som vi skriver in i ert utskick så fort ni kan eftersom många skolor väljer att ha aktiviteter i området och det kan göra att busstiderna blir uppbokade av dem.

Vi är utomhus under hela klassbesöken förutom under vissa teman: Under temat ”liv i löv” är vi inomhus en del av besöket, även under temat: "rovdjur" och temat: "fåglar på vintern".

Vi gör avbrott för förmiddagsfika och lunch, som ni själva tar med er. Behöver ni grillmöjligheter vid lunchen så fixar vi ved, tändmaterial och grillutrustning.

Under dagen står vi för det pedagogiska innehållet. Vi ansvarar också för att dagen är så säker som möjligt och att en riskanalys är gjord på dagens moment. Din/Era roller som medföljande pedagoger blir att stötta de elever som har svårt att följa verksamheten samt att, så mycket du hinner, delta i verksamheten så att du kan efterarbeta det eleverna varit med om. Tips på för- och efterarbete får du av oss.

Vi ser dagen som en form av fortbildning för dig som pedagog och vi delar gärna med oss av våra tips och metoder.

Klassbesöken är kostnadsfria.

Senast uppdaterad: 21 maj 2019

Publicerad: 21 maj 2019

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Pedagog Örebro

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se