Meny

Utställningar

sinkadus

SINKADUS

Alexander Creutz, Anna S Pettersson, Emil Öhlund, Emmelie Widén, Mark Andersson, Maria Larsson, Petter Nilsson.

Utställningen pågår 9 september– 28 oktober

De senaste åren har Örebro blivit allt intressantare att verka i för yngre konstnärer och det var länge sedan staden hade så många utövande konstnärer under 40 år som nu. 

I den här utställningen presenteras 7 unga konstnärer som alla är verksamma lokalt i Örebro.  Konstnärerna har sina egna bildvärldar och uttryck men har det gemensamma att de alla på något vis undersöker människans relation till omvärlden och den mänskliga kroppen. Personliga berättelser som tar form i gränslandet mellan verklighet och fantasi. Det visas måleri, skulptur, keramik och grafik.

Om konstnärerna:
Anna S Pettersson: Utbildad vid Högskolan för design och hantverk i Göteborg. Hon är silversmed i grunden men arbetar nu som skulptör i en mängd olika material. Senaste utställning var "You are here" i Reykjavik och hon var också en av konstnärerna i senaste upplagan av OpenART.
Alexander Creutz:  Utbildad vid konsthögskolan I Umeå, har deltagit i många utställningar de senaste åren. Hans målningar visar kroppsdelar, de gömda eller bortglömda händerna eller fötterna. Senaste separatutställningen var på Galerie Benjamin Eck i München.
Emil Öhlund: Utbildad på Örebro konstskola och hans målningar är fyllda av barndomens serier, leksaker och tv-spel. Senaste separatutställning hade han på Rydals museum. Under hösten 2018 kommer han att vara i Japan på ett Art residence.
Emmelie Widén: Utbildad på Örebro konstskola. Hennes målningar är en undersökning av närhet, blicken och det egna medvetandet. Hon bjuder in till att komma nära inpå i sina rödflammiga porträtt. Hennes senaste utställning var på Linköpings konsthall, Passagen.
Maria Larsson: Utbildad  I keramik vid Cardiff School of Art & Design. Hon har varit verksam i Wales men bor sedan ett par år i sin födelsestad Örebro igen. Maria lägger tyngd på stämningar och  historieberättande i sina verk. Hennes senaste separatutställning var på Kumla Biblioteks Utställningshall.
Mark Andersson: Marks målningar har de senaste åren varit fyllda av fårskallar men i den här utställningen blir temat ett annat: Musik, Natt, alkohol och dansande fötter. Mark hade sin senaste separatutställning på Galleri Momangen, Stockholm.
Petter Nilsson: Utbildad på Örebro konstskola och hans måleri är sprunget ur graffitin. Hans målningar har en tematik, men det är själva måleriet som är ryggraden. En målning ska bära sig själv, vad den än föreställer. Hans senaste separatutställning var på Galleri Lejon, Kalix.


Senast uppdaterad: 3 september 2018

Publicerad: 31 januari 2017

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se