They Shall Not Grow Old

Dokumentären They Shall Not Grow Old, av Sagan om ringen-regissören Peter Jackson har gjort succé på biografer i USA och England.

28 juni 2019 är det 100 år sedan freden i Versailles, som innebar slutet för det fem år långa första världskriget. Oscarbelönade Peter Jackson (Sagan om ringen) har gjort en gastkramande autentisk dokumentärfilm om kriget, med hjälp av nyrestaurerade stumma journalfilmer, som färg- och ljudlagts. Filmens berättarröster är krigsveteraner från kriget, inspelade på 60-talet.

Tack vare den digitala tekniken har Peter Jackson tagit bort repor och smuts och saktat ner tempot på de 100-åriga stumfilmerna så att människor rör sig i normal takt. Jackson har låtit läppläsare tolka vad som sägs och lagt in deras repliker, liksom pålagda, synkade ljud av fordon, hundar, munspel och explosioner.

Peter Jackson väljer bort den storslagna historiska berättelsen och fokuserar istället på de unga män som drog ut i krig, för att i många fall aldrig återvända. Med ett rikt material av arkivbilder och ljudupptagningar från BBC och Imperial War Museum, återskapar han med full skärpa och klara färger den enorma tragedi som drabbade miljontals människor.

Storbritannien, Nya Zeeland 2018
Regi: Peter Jackson
Längd: 99 minuter
OBS! Rabatt till pensionär eller studerande får vi inte ge till denna film, men däremot till ungdomar (upp till 25 år)

Föreställningar och biljetter

Datum

Tid

Salong

Platser

Biljetter

söndag 10 mars

18:30

1

139 lediga platser

Köp biljett

tisdag 12 mars

18:30

1

139 lediga platser

Köp biljett

torsdag 14 mars

14:00

1

139 lediga platser

Köp biljett

Senast uppdaterad: 6 februari 2019

Publicerad: 6 februari 2019
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?