Skolbio: Vad hände, Alfons Åberg? (fr 4 år)

Tre klassiska Alfons-filmer berättade av Björn Gustafson och regisserade av Per Åhlin och Lasse Persson

I Vem räddar Alfons Åberg har Alfons nyss flyttat in i ett nytt område. Han känner ingen där, bara sin hemlige vän Mållgan som är osynlig och alltid gör som Alfons vill. Men vad hjälper en snäll och osynlig kompis när stora killar skräms?

I Där går Tjuv-Alfons anklagar Milla Alfons för att ha stulit nyckeln till kojan som de byggt i trädet. Alla tror att Alfons är en tjuv. Han går ensam till kojan och letar och letar efter nyckeln. Han letar överallt men utan resultat. Ingen vill leka med Alfons, tjuven. När ingen vill leka med honom känner han sig ensam och börjar leta igen. Till slut blir Alfons trodd, det är en skata som tjuven.

I Alfons och odjuret kan Alfons inte leka om dagarna och inte somna om kvällarna. För han har fått ett odjur under sängen. Alfons måste ligga och tänka på allvarliga saker där i mörkret.

Det här knattepaketet handlar om Alfons funderingar kring vänskap. Vill man jobba vidare med kompisskap ute på förskolor kan man beställa Alfons vänskapslåda på https://friends.se/vad-vi-gor/forskola/alfons-vanskapslada. Stiftelsen Friends har har satt ihop en Alfons-vänskapslåda, med böcker, pod, Alfons-docka och metodövningar.

Visas 1 - 5 april kl 9:30. Rekommenderas från 4 år

Sverige
Regi: Lasse Persson, Per Åhlin
Medverkande: Björn Gustafsson
Längd: 32 minuter
Svenskt tal

Senast uppdaterad: 30 januari 2019

Publicerad: 30 januari 2019
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?