Skolbio: Kapten Nova

Kapten Nova är en science ficition-film om klimatförändringar, ungas röster och vetenskap. Filmen visas för årskurs 4 till 6.

Porträtt av fyra personer är ihopklippta mot bakgrunden av ett futuristiskt landskap med ett rymdskepp, en helikopter och fåglar som flyger över himmelen.

Kapten Nova är en sciencefictionhistoria med ett tänkvärt budskap. Nova Kesler lämnar en dystopisk framtid för att resa 25 år bakåt i tiden. Hennes uppdrag är att förhindra den miljökatastrof som är hotar att drabba världen.

Men resan tillbaka i tiden förändrar den 37-åriga Nova. När hon landat i vår tid och kliver ur sin flygfarkost är hon 12 år gammal, och trots att hon har sin AI-robot, ADD, med sig möter hon misstro från vuxenvärlden. Kan verkligen ett
barn sitta inne med livsviktig information?

 

Nederländerna 2021
Regi: Maurice Trouwborst
Språk: nederländska, svensk text
Längd: 1 tim 26 min

Årskurs 4–6

  • Tema: klimatförändringar, ungas röster, vetenskap
  • Filmhandledning
  • Visningsperiod: 6–10 november 2023 kl.09:15–10:40

Skolbio för förskolor, grundskolor och gymnasieskolor

Skolbio är kostnadsfri för förskolor, grundskolor och gymnasieskolor inom Örebro kommun. Ni som besöker skolbion från en annan kommun betalar 30 kr per person.

Övriga verksamheter, exempelvis daglig verksamhet, vuxenutbildningar eller liknande verksamheter, är välkomna att kontakta oss med en förfrågan.

Boka Skolbio via länken nedan. Vänligen boka max en film per klass/grupp per termin.

Avbokning

Om ni inte kan komma på bokad tid måste ni avboka genom denna e-tjänst senast en vecka innan den bokade föreställningen.

Speciella önskemål

Vid speciella önskemål, kontakta oss på e-post skolbio.roxy@orebro.se eller telefon 019-21 60 90 , 019-21 60 92.

Senast uppdaterad:

Publicerad: