Rebel Dykes, i samarbete med Örebro konsthall

Örebro konsthall, i samarbete med Bio Roxy, bjuder in till långfilmen Rebel Dykes som konstnären Del LaGrace Volcano medverkar i. Som förfilm visar vi Volcanos kortfilm 1984 Year of the Rat WomYn. Samtal efter filmvisningen.

Rebel Dykes

Rebel Dykes är en nyskapande berättelse från post-punk Storbritannien, berättad av de som var där, och en vansinnig mash-up av animation, arkivfoto och intervjuer. Här berättas historien om den radikala brittiska queerscenen på 70-80-90-talet. Fylld av BDSM, anti-Thatcher demos, AIDS-aktivism och outtröttlig kärlek till den valda familjen är Rebel Dykes lika mycket en käftsmäll som en underbar omfamning. Följ med oss in i en värld fylld av lerbrottning, punk och piskor. 92 minuter av ren och skär queermagi.

Som förfilm visas 1984 Year of the Rat WomYn av Del LaGrace Volcano.

Samtal efter filmvisningen med Del LaGrace Volcano.

Storbritannien 2021
Dokumentär
Regi: Harri Shanahan och Siân A. Williams
Medverkande: Del LaGrace Volcano, m.fl.
Språk: Engelska
Ålder: Från 15 år
Längd: 92 min

Fredag 22 oktober kl 18.30-20.30 cirka. Filmvisningen är kostnadsfri!

Begränsat antal platser, kom i tid!

Läs mer om utställningen LOVE LUST LEGACY av Del LaGrace Volcano på Örebro konsthall. Filmvisningen är en del av Mänskliga Rättighetsdagarna i Örebro.

Salong 1

Salong 1 är tillgänglig för dig som sitter i rullstol eller behöver hörslinga. En parkeringsruta finns runt hörnet på Slottsgatan för dig med tillstånd. Handikappanpassad toalett finns i direkt anslutning till salongen. Det finns 117 sittplatser i salongen och 22 platser på läktaren. Läktaren nås endast via trappor.

Salong 2

Salong 2 finns i källarplan. Salongen saknar hörslinga och tillgång till hiss. Har du svårt att gå i trappor kan du behöva stöd av annan person. Det finns 30 sittplatser i Salong 2.

SubReader Cinema - talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Du scannar enkelt av en QR-kod i foajén. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen. Obs! Ta med egna hörlurar.

Observera att SubReader Cinema endast fungerar om filmen har undertexter. Knattefilmer och filmer med svenskt tal kan ibland sakna undertexter.

Bio Roxy öppnar 30 minuter innan filmföreställningen börjar. Vid kassan kan du köpa biljetter, biocheckar, dricka, godis och chips. En trappa ner finns kaffe, choklad och te till försäljning.

Behöver du nå oss på biografen, ring 019-21 60 85. Obs! Telefonen är endast öppen i samband med filmföreställningar.

Vill du avboka din biljett, göra en förfrågan eller har andra ärenden, skicka ett mejl till bio.roxy@orebro.se eller se fler kontaktuppgifter här.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!