Kvinnor & film: Omständigheter

En film av Audrey Diwan baserad på boken av novelpristagaren i litteratur 2022 Annie Ernaux.

Omständigheter

Audrey Diwans andra långfilm är en filmatisering av den franska författaren och Nobelpristagaren Annie Ernauxs självbiografiska roman L’Événement. Filmen, som på svenska fått titeln Omständigheter, skildrar Frankrike 1963 och en ung kvinnlig students desperata kamp mot klockan, då hon försöker genomföra en abort trots att det är olagligt. Hon drömmer om att kunna fortsätta sina universitetsstudier och på så sätt ta sig ur sin hopplösa tillvaro.

Omständigheter är ett starkt och gripande drama, nästan en thriller, om en tid och en miljö som begränsade och fördömde kvinnlig sexualitet. Omständigheter är en helt osminkad, ärlig och rak film som sätter sig i kroppen och inte släpper taget.

Kvinnor & film

Serien Kvinnor och film lyfter fram filmer med fokus på kvinnors liv och situation i samhället liksom kvinnliga filmmakares arbeten.

Från kl 14.15 säljs fika till förmån för Kvinnohuset i Örebro. Kvinnor och film arrangeras av Örebro Zontaklubb, Örebro Soroptimistklubb och Bio Roxy.

Frankrike 2021, Drama
Orginaltitel: L'événement
Regi: Audrey Diwan. Manus: Marcia Romano och Audrey Diwan. Baserad på romanen av nobelpristagaren i litteratur 2022, Annie Ernaux.
Språk: franska, svensk text
Ålder: från 15 år (filmen är ej censurgranskad)
Längd: 1 tim 40 min
Biljettpris: 100 kr

Omständigheter visas lördag 4 februari kl 15.00. Fikaförsäljning från kl 14.15.

Föreställningar och biljetter

Datum

Tid

Salong

Platser

Biljetter

lördag 04 februari

15:00

1

125 lediga platser

Köp biljett

Salong 1

Salong 1 är tillgänglig för dig som sitter i rullstol eller behöver hörslinga. En parkeringsruta finns runt hörnet på Slottsgatan för dig med tillstånd. Handikappanpassad toalett finns i direkt anslutning till salongen. Det finns 117 sittplatser i salongen och 22 platser på läktaren. Läktaren nås endast via trappor.

Salong 2

Salong 2 finns i källarplan. Salongen saknar hörslinga och tillgång till hiss. Har du svårt att gå i trappor kan du behöva stöd av annan person. Det finns 30 sittplatser i Salong 2.

SubReader Cinema - talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Du scannar enkelt av en QR-kod i foajén. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen. Obs! Ta med egna hörlurar.

Observera att SubReader Cinema endast fungerar om filmen har undertexter. Knattefilmer och filmer med svenskt tal kan ibland sakna undertexter.

MovieTalk

Vissa filmer kan ha syntolkning och/eller uppläst text i appen MovieTalk. MovieTalk är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Obs! Ta med egna hörlurar.

Roxy öppnar 30 minuter innan filmföreställningen börjar, se kalendariet. I kassan kan du köpa biljetter, biocheckar, dricka, godis och chips. En trappa ner finns kaffe, choklad och te till försäljning.

Behöver du nå oss på biografen, ring 019-21 60 85. Obs! Telefonen är endast öppen i samband med filmföreställningar.

Du kan göra biljettåterköp i kassan på biografen fram till 10 minuter innan filmstart. Ta med biljetterna så hjälper personalen dig. Vi har tyvärr ingen möjlighet att göra återköp via mejl, telefon eller sociala medier. Biografen öppnar 30 minuter innan filmstart, se öppettider i kalendariet.

Vill du göra en förfrågan eller har andra ärenden, skicka ett mejl till bio.roxy@orebro.se eller se fler kontaktuppgifter här.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?