Kvinnor & film: En kvinnas val

Kvinnor och film är en serie som lyfter fram filmer med fokus på kvinnors liv och situation i samhället liksom kvinnliga filmmakares arbeten. Från kl 14.15 säljs fika till förmån för Kvinnohuset i Örebro. Arrangeras av Örebro Zontaklubb, Örebro Soroptimistklubb och Bio Roxy.

En kvinnas val, affisch med betyg

Maryam älskar sitt arbete som läkare på ett litet sjukhus på den saudiska landsbygden även om det finns manliga patienter som vägrar att behandlas av henne. När hon blir inbjuden till en läkarkonferens utomlands känner hon sig glad och bekräftad. Men det vänds snabbt till besvikelse när myndigheterna kräver medgivande från hennes pappa, som råkar vara bortrest. Frustrerad och arg, bestämmer sig Maryam för att ta saken i egna händer. Med hela det patriarkala styret emot sig anmäler hon sig som kandidat i det åstundande kommunvalet.

Saudiarabien, Tyskland 2019
Drama
Regi och manus: Haifaa Al Mansour
Medverkande: Dae Al Hilali, Mila Al Zahrani, Nora Al Awadh
Språk: Arabiska, svenska undertexter
Längd: 101 minuter
Biljettpris: 100 kr

Från kl 14.15 säljs fika till förmån för Kvinnohuset i Örebro.

Föreställningar och biljetter

Datum

Tid

Salong

Platser

Biljetter

lördag 03 oktober

15:00

1

50 lediga platser

Köp biljett

Max 50 personer får vistas samtidigt i Salong 1 och max 10 i Salong 2. Biljetterna är onumrerade, du väljer själv plats vid filmvisningen. Vi städar och torkar av ytor mellan varje föreställning. Tänk på att hålla avstånd till andra.

Senast uppdaterad: 8 september 2020

Publicerad: 8 september 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?