Korsett

En film av Marie Kreutzer.

Korsett

Kejsarinnan Elizabeth av Österrike och drottning av Ungern är avgudad för sin skönhet och känd för sitt inspirerande mode. Men år 1877 fyller Elizabeth, även kallad ‘Sisi’, 40 och ses officiellt som en gammal kvinna. Hon kämpar för att uppehålla sin publika image genom att knyta sin korsett hårdare och hårdare.

Nominerad till Un Certain Regard vid Cannes filmfestival 2022. Vinnare av Un Certain Regard för Bästa skådespelare - Vicky Krieps 2022. Vinnare av Bästa film vid Londons filmfestival 2022.

Gratis premiär för Draken Film-kunder

Är du kund hos Draken Film får du en gratisbiljett under premiärveckan (26-28 mars). Gratisbiljetten går inte att förboka. I Draken Film-appen finns en biljettkod som du visar upp i kassan, du hittar "Biobiljett" längst ned i appen. Läs mer om Draken Film.

"Ett lysande återberättande av legenden om ‘Sisi’" - Variety

“Vissa kommer att säga att detta är det hemliga kungliga kärleksbarnet till Pablo Larraíns Spencer och Sofia Coppolas Marie Antoinette, men den är bättre än dem båda” - Cineuropa

​”Enastående” - White Little Lies

”Djärv” -Time Out

★ ★ ★ ★ "Krieps gör en stjärninsats. En häpnadsväckande vass och trotsig prestation" - The Guardian

​“Krieps är fantastisk i en roll som skildrar Elisabeth som både ett offer för hennes gyllene bur och en kedjerökande självupptagen uber-bitch” - Screen Daily

"Vicky Krieps briljerar” - IndieWire

”Nervkittlande” - Vanity Fair​

★ ★ ★ ★ “Dramatisk komplexitet återfinns i Elisabeths förmåga att brottas med sin egen myt samtidigt som hon kämpar mot traditionens krav” - The Times

Österrike, Tyskland, Frankrike 2022
Drama, Historia
Manus och regi: Marie Kreutzer
Medverkande: Vicky Krieps, Colin Morgan, Finnegan Oldfield m fl.
Språk: tyska, svensk text
Ålder: från 11 år
Längd: 1 tim 53 min
Premiär på Roxy 26 mars. Fler visningar kommer.

Föreställningar och biljetter

Datum

Tid

Salong

Platser

Biljetter

tisdag 28 mars

14:30

2

17 lediga platser

Köp biljett

Salong 1

Salong 1 är tillgänglig för dig som sitter i rullstol eller behöver hörslinga. En parkeringsruta finns runt hörnet på Slottsgatan för dig med tillstånd. Handikappanpassad toalett finns i direkt anslutning till salongen. Det finns 117 sittplatser i salongen och 22 platser på läktaren. Läktaren nås endast via trappor.

Salong 2

Salong 2 finns i källarplan. Salongen saknar hörslinga och tillgång till hiss. Har du svårt att gå i trappor kan du behöva stöd av annan person. Det finns 30 sittplatser i Salong 2.

SubReader Cinema - talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Du scannar enkelt av en QR-kod i foajén. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen. Obs! Ta med egna hörlurar.

Observera att SubReader Cinema endast fungerar om filmen har undertexter. Knattefilmer och filmer med svenskt tal kan ibland sakna undertexter.

MovieTalk

Vissa filmer kan ha syntolkning och/eller uppläst text i appen MovieTalk. MovieTalk är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Obs! Ta med egna hörlurar.

Roxy öppnar 30 minuter innan filmföreställningen börjar, se kalendariet. I kassan kan du köpa biljetter, biocheckar, dricka, godis och chips. En trappa ner finns kaffe, choklad och te till försäljning.

Behöver du nå oss på biografen, ring 019-21 60 85. Obs! Telefonen är endast öppen i samband med filmföreställningar.

Du kan göra biljettåterköp i kassan på biografen fram till 10 minuter innan filmstart. Ta med biljetterna så hjälper personalen dig. Vi har tyvärr ingen möjlighet att göra återköp via mejl, telefon eller sociala medier. Biografen öppnar 30 minuter innan filmstart, se öppettider i kalendariet.

Vill du göra en förfrågan eller har andra ärenden, skicka ett mejl till bio.roxy@orebro.se eller se fler kontaktuppgifter här.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?