Gunda

En film om en gris - och andra djur.

När Victor Kossakovsky var fyra år fick han en liten griskulting, som blev en riktig kompis. Till jul slaktades grisen och Kossakovsky blev (säger han) Sovjets första vegetarian. Han har länge drömt om att göra en film om grisar. Filmen skildrar den majestätiska grisen med samma namn, hennes kultingar och de andra djuren på gården, i en film som ger perspektiv och vördnad för allt levande.

Producerad av Hollywoods mest kända vegan Joaquin Phoenix.

Ända sedan jag började göra film har jag velat göra en film om alla de varelser vi människor delar jorden med. En film om djuren på deras egna villkor, utan att vara nedlåtande, och utan att ge dem mänskliga egenskaper, utan sentimentalitet och utan att det ska ses som veganpropaganda. Gunda är i bild minst halva filmen och hon är en osedvanligt kraftfull karaktär. Det behövs ingen tolk för att förstå hennes känslor och upplevelser. Det gjorde att jag bestämde mig för att undvika skyltar, speaker och musik. Det är alldeles tillräckligt att
se bilderna och tillåta sig att känna.

– Victor Kossakovsky

Norge, USA 2020
Dokumentär
Regi: Viktor Kossakovsky
Medverkande: Grisen Gunda och andra djur
Ålder: Barntillåten
Längd: 93 minuter

Föreställningar och biljetter

Datum

Tid

Salong

Platser

Biljetter

tisdag 15 juni

19:15

2

30 lediga platser

Köp biljett

torsdag 17 juni

19:00

1

139 lediga platser

Köp biljett

Begränsat antal platser. Biljetterna är numrerade så vi säkert kan hålla avstånd i salongerna. Du väljer plats i samband med biljettköpet.

Salong 1

Salong 1 är tillgänglig för dig som sitter i rullstol eller behöver hörslinga. En parkeringsruta finns runt hörnet på Slottsgatan för dig med tillstånd. Handikappanpassad toalett finns i direkt anslutning till salongen. Det finns 117 sittplatser i salongen och 22 platser på läktaren. Läktaren nås endast via trappor.

Salong 2

Salong 2 finns i källarplan. Salongen saknar hörslinga och tillgång till hiss. Har du svårt att gå i trappor kan du behöva stöd av annan person. Det finns 30 sittplatser i Salong 2.

SubReader Cinema - talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Du scannar enkelt av en QR-kod i foajén. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen. Obs! Ta med egna hörlurar.

Observera att SubReader Cinema endast fungerar om filmen har undertexter. Knattefilmer och filmer med svenskt tal kan ibland sakna undertexter.

Bio Roxy öppnar 30 minuter innan filmföreställningen börjar. Vid kassan kan du köpa biljetter, biocheckar, dricka, godis och chips. En trappa ner finns kaffe, choklad och te till försäljning.

Behöver du nå oss på biografen, ring 019-21 60 85. Obs! Telefonen är endast öppen i samband med filmföreställningar.

Vill du avboka din biljett, göra en förfrågan eller har andra ärenden, skicka ett mejl till bio.roxy@orebro.se eller se fler kontaktuppgifter här.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!