Greta

Välkommen till den livesända premiären av den omtalade dokumentärfilmen Greta. Filmen tar oss med på Greta Thunbergs resa från ensam demonstrant på Mynttorget till FN:s klimatmöte i New York där hon spände ögonen i världens ledare och frågade: ”How dare you?”.

Greta

Premiären den 20 november inleds med ett livesänt samtal där vi får träffa unga klimataktivister från Fridays for Future som berättar om deras kamp för att påverka världens ledare och hur klimatstrejken vuxit till att blir en världsomspännande rörelse (medverkande personer annonseras i november). På plats är även filmens regissör Nathan Grossman som berättar om sin resa med Greta. Sändningen sker från Sergelbiografen i Stockholm till mer än 100 biografer i landet!

Greta

I augusti 2018 inleder 15-åriga Greta Thunberg sin skolstrejk för klimatet och banar väg för den största klimatstrejkrörelsen i historien. Frågan hon ställer till vuxenvärlden är "Om inte ni bryr er om min framtid på planeten, varför ska jag då bry mig om min framtid i skolan?" Inom bara några månader växer hennes strejk till en världsomspännande rörelse. Greta, en fåordig tonåring med Aspergers syndrom, är nu en världsberömd miljöaktivist. Teamet bakom dokumentärfilmen Greta har varit med sedan den där första dagen på Riksgatan då
allt började.

Sverige 2020
Dokumentär
Regi: Nathan Grossman
Språk: Svenska och engelska, svenska undertexter
Längd: 99 minuter

Kunde inte hämta föreställningar av filmen (ERR 400)...

Max 50 personer får vistas samtidigt i Salong 1 och max 10 i Salong 2. Biljetterna är onumrerade, du väljer själv plats vid filmvisningen. Vi städar och torkar av ytor mellan varje föreställning. Tänk på att hålla avstånd till andra.

Senast uppdaterad: 14 oktober 2020

Publicerad: 14 oktober 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!