Farväl fårskallar

Årets mest sedda film i Frankrike 2020.

När 43-åriga hårfrisörskan Suze Trappet (Virginie Efira) drabbas av svår sjukdom fattas ett beslut. Hon ska till varje pris spåra upp barnet hon tvingades lämna ifrån sig vid 15 års ålder. Under sin alltmer desperata kamp mot den snåriga byråkratin möter hon den utbrände och livskrisande 50-åringen JB (Albert Dupontel som även regisserar) och Mr Blin (Nicolas Marié), en överentusiastisk men blind arkivarie. Den osannolika trion ger sig av på en hysteriskt rolig och kaotisk resa genom staden på jakt efter Suzes förlorade barn.

Den som följt regissören och skådespelaren Albert Dupontel genom karriärhöjdpunkter som Kärlek och brott samt Bakom masken är väl bekanta med de minnesvärda persongallerier och absurda situationer som befolkar hans filmer. Man får mycket av den varan i Farväl fårskallar som kombinerar drastisk slapstick med en stor kärlek för sina udda huvudpersoner. Människor som av olika anledningar hamnat på kant med vår högteknologiska och allt mer likriktade samtid. En film som för tankarna till klassiker som Terry Gilliams Brazil.

Filmen blev trots premiär under kraftfulla pandemirestriktioner en stor succé i Frankrike och sågs av mer än 600 000 biobesökare under sin första vecka på repertoaren, vilket gör den till år 2020s mest sedda film i landet. När de franska biografer återöppnade efter ett halvår av nedstängningar i maj 2021 behöll Farväl fårskallar sin första plats på topplistan i flera veckor och har nu setts av över 1,5 miljoner fransmän.

Frankrike 2020
Drama, Komedi
Regi: Albert Dupontel
Medverkande: Terry Gilliam, Virginie Efira, Albert Dupontel
Språk: Franska med svenska undertexter
Ålder: Från 11 år
Längd: 87 min

Premiär på Roxy 19 juni

Föreställningar och biljetter

Datum

Tid

Salong

Platser

Biljetter

lördag 19 juni

19:00

1

139 lediga platser

Köp biljett

söndag 20 juni

19:15

2

30 lediga platser

Köp biljett

tisdag 22 juni

14:00

1

125 lediga platser

Köp biljett

onsdag 23 juni

19:15

2

27 lediga platser

Köp biljett

Begränsat antal platser. Biljetterna är numrerade så vi säkert kan hålla avstånd i salongerna. Du väljer plats i samband med biljettköpet.

Salong 1

Salong 1 är tillgänglig för dig som sitter i rullstol eller behöver hörslinga. En parkeringsruta finns runt hörnet på Slottsgatan för dig med tillstånd. Handikappanpassad toalett finns i direkt anslutning till salongen. Det finns 117 sittplatser i salongen och 22 platser på läktaren. Läktaren nås endast via trappor.

Salong 2

Salong 2 finns i källarplan. Salongen saknar hörslinga och tillgång till hiss. Har du svårt att gå i trappor kan du behöva stöd av annan person. Det finns 30 sittplatser i Salong 2.

SubReader Cinema - talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Du scannar enkelt av en QR-kod i foajén. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen. Obs! Ta med egna hörlurar.

Observera att SubReader Cinema endast fungerar om filmen har undertexter. Knattefilmer och filmer med svenskt tal kan ibland sakna undertexter.

Bio Roxy öppnar 30 minuter innan filmföreställningen börjar. Vid kassan kan du köpa biljetter, biocheckar, dricka, godis och chips. En trappa ner finns kaffe, choklad och te till försäljning.

Behöver du nå oss på biografen, ring 019-21 60 85. Obs! Telefonen är endast öppen i samband med filmföreställningar.

Vill du avboka din biljett, göra en förfrågan eller har andra ärenden, skicka ett mejl till bio.roxy@orebro.se eller se fler kontaktuppgifter här.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!