Disco

Josefine Frida från Skam briljerar som den unga kristna dansaren Mirjam, som efter en kollaps börjar ifrågasätta både sin karriär och sin tro i ett gripande existentiellt drama i frikyrklig sektmiljö.

Disco

Josefine Frida från tv-serien Skam briljerar som den unga kristna dansaren Mirjam. Hon är världsmästare i discodans och ungdomsledare i den hippa frikyrkan Friheten, där hennes styvpappa är pastor. Hon lyser ikapp med sina troféer i familjens vackra hem, men en dag faller hon ihop på en tävling. Mirjams kropp slutar att lyda och hon går in i en livskris. Hennes föräldrar manar henne att arbeta än hårdare med sin tro för att hitta balans, men det gör henne bara mer tvivlande.

I sitt desperata sökande lockas hon in i en församling av sektliknande karaktär med en betydligt strängare syn på kristendomen än vad hon är van vid.

Jorunn Myklebust Syversens andra långfilm är ett urstarkt uppväxtdrama om tro, tvivel och olika sorters extas. Disco är femfaldigt Amanda-nominerad, Norges motsvarighet till Guldbaggen.

Gratis premiär för Draken Film-prenumeranter

Draken Film bjuder dig som prenumerant på premiärhelgen. Visa upp biljettkoden (finns i Draken Film-appen) när du kommer till kassan. Obs! Gäller inte köp av biljett via nätet. Med reservation för utsålda föreställningar.

Stöd vår biograf med din prenumeration

Med en prenumeration hos streamingtjänsten Draken Film går halva kostnaden till Bio Roxy under ett halvårs tid. Du får även genom prenumerationen se utvalda filmer på biografen under premiärhelgen. Uppge koden ROXY när du tecknar ett abonnemang.

Gå till Draken Film.

Norge 2019
Drama
Regi och manus: Jorunn Myklebust Syversen
Medverkande: Josefine Frida Pettersen, Jean Superbanan Andersen, Espen Reboli Bjerke
Längd: 95 minuter

Premiär 2 oktober

Föreställningar och biljetter

Datum

Tid

Salong

Platser

Biljetter

fredag 02 oktober

18:45

2

10 lediga platser

Köp biljett

lördag 03 oktober

15:30

2

6 lediga platser

Köp biljett

söndag 04 oktober

18:30

1

38 lediga platser

Köp biljett

torsdag 08 oktober

14:15

2

10 lediga platser

Köp biljett

Max 50 personer får vistas samtidigt i Salong 1 och max 10 i Salong 2. Biljetterna är onumrerade, du väljer själv plats vid filmvisningen. Vi städar och torkar av ytor mellan varje föreställning. Tänk på att hålla avstånd till andra.

Senast uppdaterad: 27 augusti 2020

Publicerad: 27 augusti 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?