De ovälkomna

Roxy visar De ovälkomna av Rodrigo Sorogoyen. En spännande thriller om en galicisk by som inte är så idyllisk som den verkar.

Närbild på en man där armar håller hårt runt huvudet, över ögonen, mannen ser ut att skrika.

Det franska paret Antoine och Olga har sedan en tid tillbaka slagit sig ned i en liten by på den galiciska landsbygden. De lever där ett stilla och lugnt liv, där de spenderar dagarna med att odla grönsaker och rusta upp övergivna hus. Men deras samexistens med lokalbefolkningen är inte lika idyllisk som de skulle ha önskat. Paret motsätter sig planerna på att installera en vindkraftpark, vilket skapar friktion, framförallt med syskonen Xan och Lorenzo som tar konflikten till nya nivåer, utan återvändo.

Oscarsnominerade regissören Rodrigo Sorogoyen levererar ett spänningsfyllt drama som hade världspremiär i Official Selection på filmfestivalen i Cannes 2022. De ovälkomna är flerfaldigt prisbelönad och tog nyligen hem nio spanska Goya-priser – däribland bästa film, bästa regi och originalmanus.

De ovälkomna har varit en stor bioframgång i såväl Spanien som Frankrike och kommer under året även att ha premiär på bio i USA.

Spanien, Frankrike 2022
Thriller
Regi: Rodrigo Sorogoyen
Medverkande: Marina Foïs, Denis Ménochet, Luis Zahera, Diego Anido, Marie Colomb
Språk: spanska och franska, svensk text
Längd: 2 h 17 min

Föreställningar och biljetter

Datum

Tid

Salong

Platser

Biljetter

lördag 23 september

18:30

1

139 lediga platser

Köp biljett

tisdag 26 september

14:15

2

29 lediga platser

Köp biljett

onsdag 27 september

14:00

1

139 lediga platser

Köp biljett

torsdag 28 september

18:35

2

30 lediga platser

Köp biljett

Salong 1

Salong 1 är tillgänglig för dig som sitter i rullstol eller behöver hörslinga. En parkeringsruta finns runt hörnet på Slottsgatan för dig med tillstånd. Handikappanpassad toalett finns i direkt anslutning till salongen. Det finns 117 sittplatser i salongen och 22 platser på läktaren. Läktaren nås endast via trappor.

Salong 2

Salong 2 finns i källarplan. Salongen saknar hörslinga och tillgång till hiss. Har du svårt att gå i trappor kan du behöva stöd av annan person. Det finns 30 sittplatser i Salong 2.

SubReader Cinema - talsyntes

I Salong 1 finns tillgång till SubReader Cinema. Det är en talsyntes som omvandlar undertexter till tal direkt i din mobiltelefon. SubReader Cinema är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Du scannar enkelt av en QR-kod i foajén. Filmens undertexter kommer sedan läsas upp automatiskt i appen. Obs! Ta med egna hörlurar.

Observera att SubReader Cinema endast fungerar om filmen har undertexter. Knattefilmer och filmer med svenskt tal kan ibland sakna undertexter.

MovieTalk

Vissa filmer kan ha syntolkning och/eller uppläst text i appen MovieTalk. MovieTalk är kostnadsfri och finns att ladda ner på Google Play och App Store. Obs! Ta med egna hörlurar.

Roxy öppnar 30 minuter innan filmföreställningen börjar, se kalendariet. I kassan kan du köpa biljetter, biocheckar, dricka, godis och chips. En trappa ner finns kaffe, choklad och te till försäljning.

Behöver du nå oss på biografen, ring 019-21 60 85. Obs! Telefonen är endast öppen i samband med filmföreställningar.

Du kan göra biljettåterköp i kassan på biografen fram till 10 minuter innan filmstart. Ta med biljetterna så hjälper personalen dig. Vi har tyvärr ingen möjlighet att göra återköp via mejl, telefon eller sociala medier. Biografen öppnar 30 minuter innan filmstart, se öppettider i kalendariet.

Vill du göra en förfrågan eller har andra ärenden, skicka ett mejl till bio.roxy@orebro.se eller se fler kontaktuppgifter här.

Senast uppdaterad:

Publicerad: