orebro.se

 

Om seniorbio
Vi visar fyra utvalda filmer varje halvår, till det superlåga biljettpriset 60 kr. Du behöver inte vara senior för att besöka visningarna; de är öppna för alla. Starttid är alltid kl. 14.00, och dagarna är tisdag och torsdag. Seniorbion visas i vår stora salong 1, som har hörslinga. Vi rekommenderar dig att boka eller köpa din biljett i god tid, eftersom förställningarna brukar vara mycket välbesökta.

Jackie

Jackie
14.00 tis. 14/3 & tors. 16/3

Läs mer

USA 2016
Regi: Pablo Larrain
I rollerna: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup
100 minuter

Ett brännande starkt och intimt porträtt av ett av de viktigaste och mest tragiska ögonblicken i amerikansk historia, berättad ur Jackie Kennedys (Natalie Portman) perspektiv. Jackie släpper in oss i sin värld dagarna som följde efter mordet på hennes make, USA:s president John F. Kennedy. Känd för sin extraordinära dignitet och värdighet får vi ta del av ett psykologiskt porträtt av rikets första dam, den ikoniska Jacquelin Bouvier Kennedy, och hennes kamp att bevara arvet efter sin make och deras gemensamma värld.

Natalie Portman gör här ännu en hyllad rolltolkning, och har redan vunnit ett flertal priser på festivaler världen över.

Flykten till framtiden

Flykten till framtiden
14.00 tis. 11/4 & tors. 13/4

Läs mer

Sverige 2016
Regi: Jaana Foomin, Ulf Malmros
I rollerna: Henrik Dorsin, Victoria Dyrstad, Elias Palin
99 minuter

Ulf Malmros hyllning till klassikern Tillbaka till framtiden.
Året är 1973 och 22-årige Svante jobbar i skivaffär hos proggaren Bengan, som drömmer om att slå igenom med sin tvärflöjtsmusik. Svante lider av ett hjärtfel och får beskedet att han bara har några dagar kvar att leva. Mitt i bedrövelsen öppnar sig plötsligt en oväntad möjlighet att resa till framtiden – närmare bestämt till år 2016. I den moderna världen träffar han Elsa och tillsammans kommer de på ett sätt att få Svantes trasiga hjärta lagat. För att lyckas måste de resa tillbaka till 70-talet och skaffa fram pengar.