orebro.se

Om seniorbio
Vi visar fyra utvalda filmer varje halvår, till det superlåga biljettpriset 60 kr. Du behöver inte vara senior för att besöka visningarna; de är öppna för alla. Starttid är alltid kl. 14.00, och dagarna är tisdag och torsdag.

Samtliga visningar sker i vår stora salong 1, som har hörslinga och möjlig entré för rullstol.
Vi rekommenderar dig att köpa din biljett i god tid, eftersom förställningarna brukar vara mycket välbesökta.

50 vårar

50 vårar
14.00 tis. 23/1 Köp biljett
14.00 tors. 25/1 Köp biljett

Läs mer

Frankrike 2017
Regi: Blandine Lenoir
Medverkande: Agnés Jaoui, Pascale Arbillot, Thibault de Montalembert
89 minuter

50 år, nyskild, arbetslös och snart mormor. Aurore står inför en helt ny fas i livet. Att klara sig själv och ha lite knackigt med pengar är hon van vid. Men åldern… När hon av en händelse springer in i sin gamla ungdomskärlek bestämmer hon sig. Hon vägrar att acceptera att livet är slut. Det är kanske nu det börjar?

 

Den syriska förlovningsringen

Den syriska förlovningsringen
14.00 tis. 13/2 Köp biljett
14.00 tors. 15/2 Köp biljett

Läs mer

Libanon, Jordanien, Egypten 2016
Originaltitel: Mahbas
Regi: Sophie Boutros
92 minuter

Therese är frun till en borgmästare i en liten by i Libanon. Hon har höga förväntningar inför ett stundande besök från dotterns blivande man och hans familj. Thereses bror, som dog i en syrisk explosion för 20 år sedan, är fortfarande högst närvarande i huset genom de stora fotografier av honom som finns uppsatta överallt. Therese är förväntansfull inför besöket och delar sin glädje med brodern genom att prata med fotografierna – tills hon plötsligt upptäcker att hennes efterlängtade gäster kommer just från Syrien.

"Den syriska förlovningsringen är ett paradexempel på hur man med komedi kan röra sig i konfliktfyllda miljöer och beröra infekterade ämnen, och plötsligt ha levererat ett antal tunga insikter och budskap utan att publiken har hunnit förstå vad som egentligen hände."

 

Jag, Daniel Blake

Jag, Daniel Blake
14.00 tis. 13/3 Köp biljett
14.00 tors. 15/3 Köp biljett

Läs mer

Storbritannien 2016
Originaltitel: I, Daniel Blake
Regi: Ken Loach
Medverkande: Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy
100 minuter

Dave är 59 år och får problem med hjärtat. Läkarna ordinerar vila, men myndigheterna anser att han är för frisk för att sjukskrivas och vägrar ge honom någon sjukpeng. Han tvingas söka nytt arbete och fastnar snabbt i en byråkratisk djungel. Då träffar han Katie, en ensamstående mamma som också gått vilse bland blanketter och telefonköer. Deras vänskap ger dem styrka att tillsammans orka kämpa mot systemet …

Ken Loach har alltid varit en politisk filmare, men det är hans förmåga att skildra människor som är den verkliga styrkan, något som är extra tydligt i Jag, Daniel Blake där Loach är i sitt esse. Hans bästa film på många år!

 

Småstad

Småstad
14.00 tis. 10/4 Köp biljett
14.00 tors. 12/4 Köp biljett

Läs mer

Sverige 2017
Regi: Johan Löfstedt
Medverkande: Björn Löfstedt, Gunilla Carlsén, Kina Löfstedt, Monica Sturzenbecker, Pelle Löfstedt
91 minuter

Möt Björn och hans fyra systrar, mitt i livet. När deras far dör hittar de en videohälsning som han lämnat efter sig. Ett meddelande från andra sidan som får dem att ifrågasätta valen de gjort och hur man bäst tar vara på livet. Det är nu som Björn bestämmer sig för att utmana sitt livs största rädsla.

Regissören Johan Löfstedts egen släkt ställer sina liv till förfogande i en skimrande berättelse som får verkligheten att svindla.