Meny

Barn och familj på konsthallen

Kom till Örebro konsthall med barn i alla åldrar! Vi har öppna skaparverstäder för hela familjen och barnvagnsvisningar för föräldralediga under vårens utställningar. Ingen föranmälan men begränsat antal platser. Fri entré.  

Barn som målar

Familjelördagar

Lördagar 17 feb, 17 mars och 21 april kl. 13.00-15.00

Öppen skaparverkstad för hela familjen. Barn tillsammans med vuxna får möjlighet att skapa tillsammans utifrån utställningen som visas. Vår konstpedagog plockar fram material och ni får fria händer att vara kreativa ihop!

Barnvagnsvisningar

Fredagar 9 feb, 27 april och 1 juni kl. 10.00-11.30

Visningar för föräldralediga i ett lugnt tempo och tillåtande miljö, anpassad utifrån barnen, med fika och skapande i ateljén efteråt. Här får både du som förälder och ditt barn en konstupplevelse! Kanske blir det ditt barns allra första möte med konst!

Familjevisning av offentlig konst

Lördag 26 april kl. 14.00-15.00

Ta med familjen på en konstvandring i Örebros stadskärna och titta på allt från hundra år gamla skulpturer till nutida konstverk! Samling vid Örebro konsthall.

 

Påsklov på konsthallen

Tisdag 27 april kl. 13-16

Kristina Lindberg, skulptör i Örebro, kommer leda en workshop där deltagarna bland annat får prova på att bygga skulpturer och former med kartong och färgglad tejp.  Kristina ägnar sig i sitt konstnärskap åt vad form är i förhållande till vem man är och var man kommer ifrån. I hennes skulpturer är det inte alltid motivet i sig som kommunicerar med betraktaren, utan snarare det ofta tidskrävande arbetet med att göra skulpturen.

Onsdag 28 april kl. 13-16

Petter Nilsson, konstnär i Örebro, leder en workshop där deltagarna dår prova på olika tekniker för hur man kan måla med akrylfärg utan att använda pensel. Petter visar några av sina knep som är lika givande för nybörjaren som den mer erfarne att testa på. Petter arbetar i sitt måleri med hur människan förhåller sig till sin omvärld och hur vi formar den fysiskt. I måleriet finns både inslag av slump och kontroll, natur och kultur.

Senast uppdaterad: 21 mars 2018

Publicerad: 31 januari 2017

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se