orebro.se

Kvinnor & film

Serien Kvinnor & film lyfter fram filmer med fokus på kvinnors liv och situation i samhället liksom kvinnliga filmmakares arbeten. Arrangeras av Zonta Örebro I, Örebro Soroptimistklubb och Bio Roxy.

Från kl. 14.15 säljer vi fika till förmån för Kvinnohuset i Örebro

Jackie

Jackie
15.00 lör. 20/1 Köp biljett

Läs mer

USA 2016
Regi: Pablo Larrain
I rollerna:Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup
95 minuter

Ett brännande starkt och intimt porträtt av en av de viktigaste och mest tragiska ögonblicken i amerikansk historia, berättad ur Jackie Kennedys (Natalie Portman) perspektiv. Jackie släpper in oss i sin värld dagarna som följde efter mordet på hennes make och USAs president John F. Kennedy. Känd för sin extraordinära dignitet och värdighet får vi ta del av ett psykologiskt porträtt av rikets första dam, den ikoniska Jacquelin Bouvier Kennedy, och hennes kamp att bevara arvet efter sin make och deras gemensamma värld, inspirerad av ”Camelot”, som de skapat och älskade så mycket. Jackie är byggd kring en intervju som presidenthustrun gjorde för tidskriften Life.

Tävlade om Guldlejonet på Venedigs filmfestival 2016.

 

Veronikas dubbelliv

Veronikas dubbelliv
15.00 lör. 10/2 Köp biljett

Läs mer
Frankrike/Polen 1991
Originaltitel: La double vie de Véronique
Regi: Kryztof Kieslowski
Medverkande: Irene Jacob, Philippe Volter, Halina Gryglaszewska, Kalina Ledrusik

En hisnande vacker upplevelse som blev Krzystof Kieslowskis stora internationella genombrott.

Weronika bor i Polen. Veronique i Paris. De känner inte varandra men delar ett känslomässigt band som överskrider språk och gränser så väl geografiska som fysiska. Stärkt av ett närmast magiskt foto och ett hjärtskärande score är Veronikas Dubbelliv en lika omtumlande som gripande upplevelse.

Veronikas dubbelliv finns med bland 1001 filmer du måste se innan du dör.

 

Ta hand om mamma

Ta hand om mamma
15.00 lör. 10/3 Köp biljett

Läs mer

Iran 2016
Originaltitel: Varoonegi
Regi: Behnam Behzadi
Medverkande: Ali Mosaffa, Ali Reza Aghakhani, Sahar Dowlatshahi, Setareh Pesyani

Niloofar är en kvinna i 30-årsåldern som driver ett skrädderi samtidigt som hon tar hand om sin gamla mamma. När luftföroreningarna i Teheran stiger långt över gränsnivåerna anser läkarna att mamman av hälsoskäl måste lämna staden. Niloofars bröder tar för givet att det är hon som ska lämna allt och följa med mamman till landet. Det betyder att hon måste stänga sin butik och dessutom lägga ner en spirande kärlekshistoria. Niloofar är yngst och van att lyda sina bröder, men nu bestämmer hon sig för att sätta sitt eget liv först.

Följ oss