orebro.se

Ny finsk film

I samarbete med Finlandsinstitutet visar vi tre nya finska filmer per halvår. Finlandsinstitutet i Stockholm har en livlig och mångsidig programverksamhet. De strävar till konkreta möten mellan svenskt och finländskt kultur- och samhällsliv. Förutom i Örebro visas ny finsk film också i Stockholm, Sigtuna, Uppsala, Västerås, Norrköping, Borås, Umeå, Piteå, Gävle, Skövde och Angered.

Besök Finlandsinstitutets hemsida

Armoton maa

Armoton maa (Land utan lag)
19.15 tis. 7/3

Läs mer

Suomi 2017
Manus & regi: Jussin Hiltunen
I rollerna: Pernilla August, Malin Buska, Ville Virtanen
90 minuter

I en liten by i finska Lappland, nära den svenska gränsen, får polisen Lasse höra att Jaakko, som är dömd för dråp, har frigivits och är nära att bryta ihop med Lasses son Erkki. I sitt försök att förhindra de unga männen från att skada varann hamnar Lasse i en svår sits då han måste välja mellan att skydda familjehemligheter eller att försona gamla synder. Slutligen tvingas han att göra upp med sitt förflutna för att rädda sin son. Den slutliga uppgörelsen i denna Nordic Western-filmen tar plats i Lapplands omilda vildmark.

Armoton maa (Law of the land) är Jussi Hiltunens långfilmsdebut.
Sasttokeikka

Saattokeikka (Udda vänner)
19.00 tis. 4/4

Läs mer

Suomi 2017
Regi: Samuli Valkama
I rollerna: Noah Kin, Heikki Nousiainen, Mikko Nousiainen, Saga Sarkola
78 minuter

Kamal är en 17-årig kille som är oändligt trött på livet i Finland. Han drömmer om att flytta till sin pappa i Nairobi. Det är bara det att han varken har ett jobb eller pengar för en flygbiljett. Men så råkar han träffa Lasse, en gammal och lite trångsynt man som är trött på livet och vill bara åka till sommarstugan för att vara i fred. Lasse tror att Kamal är myndig och erbjuder honom en bra lön om han bara kan köra Lasse till stugan, men de måste åka direkt. Resan blir ett överraskande äventyr för båda två.

 

Följ oss