orebro.se

Fransk filmfestival

Läs mer

Filmfestivalen under Live at Heart växer och idag presenteras ett brett program som innehåller utomhusbio på Stortorget, kortfilmsfestival, dokumentärfilmer, en långfilmssektion samt exklusiva förhandsvisningar, seminarier och möten mellan filmskapare.

Live at Heart Film

Josef-priset

Josef – filmtävling för unga

På Josef-festivalen visas och prisas de bästa kortfilmerna av unga länsfilmare. Filmerna är producerade av ungdomar i åldern 16–26 år, och de juryn finner bäst går hem med en tung prisstatyett i gjutgods. Statyetten är en avgjutning av regissören Josef Fares ”tummen upp”. Fares är naturligtvis också den som tävlingen lånat sitt namn av. Förutom det tunga priset kvalificeras vinnarna till Novemberfestivalen i Trollhättan som är riksfinal för Josef och de övriga regionala uttagningarna landet runt. Örebro län stoltserar med ett tjugotal priser från riksfinalen genom åren.

Så kom och heja fram framtidens filmare. Kanske kan du när du tittar på Oscarsgalan om tio år säga ”den regissören mötte jag på Bio Roxy i Örebro när hen vann Josef 2016”.

Visning och prisutdelning hålls traditionsenligt på Bio Roxy. 2016 års visning skedde den 26 augusti.

www.regionorebrolan.se/josef

Noo-festivalen logotype

Noomaraton – tävlingen där du gör film på tid
På Noomaraton ser du närproducerad och purfärsk kortfilm. Filmerna skapas helgen före visningen i en riksomfattande filmtävling där deltagarna gör film på tid. Vid startskottet klockan nio på lördagsmorgonen meddelas ett tema, tre platser och tre föremål som ska finnas med i den färdiga filmen. Därefter har lagen 24 timmar på sig att färdigställa sina filmer innan målgång på söndagsmorgonen. Arrangemanget startades i Örebro för drygt femton år sedan, och har nu blivit en riksomfattande tävling med riksfinal på Filmhuset i Stockholm.

Så kom och se de färskaste filmerna du någonsin kommer att se. Och hjälp till att rösta fram biopublikens favorit.


www.noomaraton.se